Младеж от сръбски произход заяви  че трима непознати етнически албанци

...
Младеж от сръбски произход заяви  че трима непознати етнически албанци
Коментари Харесай

Албанци нападнаха сърбин в Косово

Младеж от сръбски генезис заяви  че трима непознати етнически албанци са го пребили в автомобила му, по пътя сред град Грачаница и село Добротин, Централно Косово, това заяви ТАНЮГ, представена от Българска телеграфна агенция.

Страхиня Петрович, 21-годишен мъж от сръбски генезис, живеещ в Грачаница, е съобщил за случая в полицията.

По думите на потърпевшия той е тръгнал от Грачаница в неделя към 19 ч. с автомобил със сръбска регистрация КГ (Крагуевац), с цел да вземе приятелката си, когато черно БМВ е спряло пред него.

„ Изпревари ме черно БМВ тройка и спря пред мен. Спрях, като си мислех, че има потребност от помощ или желае нещо да ме попита, когато от колата излезе човек на към 40 години и незабавно стартира да крещи на албански език и ме удари по главата през прозореца, който бях отворил. Започнах да изгубвам схващане, само че видях, че излязоха още двама и започнаха и те да ме удрят “, споделя Петрович и добавя, че тогава от автомобила са излезли две дами, които са издърпали нападателите от него.

Момчето е намерило локален човек в Добротин, който му е оказал помощ.

В полицията са му споделили, че ще опитат да открият регистрационния номер на автомобила на нападателите по видеозаписи.

Сръбската държавна работа за Косово осъди нападението на младежа.

„ Показанията на С. П., че трима албанци са го нападнали и са му нанесли голям брой удари и то когато е паркирал автомобил със сръбска регистрация „ КГ “ демонстрира, че претекстът за нападението е етническа непоносимост и че С. П. е бил пребит, единствено тъй като е сърбин “, се показва в известие на службата.

Допълва се, че представители на службата на място са в контакт с нападнатото момче.

„ Това нахлуване добави в допълнение терзание и тревога в сръбската общественост в Централно Косово, която съвсем всекидневно е изложена на многочислени провокации “, написа още службата.

В известието се приканват интернационалните представители да осъдят „ това закононарушение, предизвикано от ненавист и етническа непоносимост “.

„ Това е още едно доказателство, че антисръбската пламенна изразителност от Прищина води до по-чести набези над сръбския народ в Косово и Метохия и разпалва междуетническата ненавист и непоносимост, назад на напъните на Белград за създаване на спокойно общуване на тези територии “, написа още в известието на службата.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР